неделя, 30 юли 2017 г.

Над 40 жени от Враца прегледани по най-съвременните гинекологични методи




Още десетки на беседа с водещ европейски специалист по въпросите на женското здраве

От петък до днес във Враца бяха проведени благотворителни гинекологични прегледи на над 40 жени. Прегледът включваше пълен гинекологичен преглед, преглед на гърди и цитонамазка.
В новооткрития акушеро-гинекологичен кабинет преглеждаше изтъкнатия не само на Балканите, но и в Европа, специалист Доктор Дионисия Куцюруба .

 В края на първия ден от кампанията по превенцията се проведе и среща-беседа с доктор Куцюруба. Информационната част от благотворителната акция посветена на геникологичното здраве стартира в библиотеката на Враца.
 Това беше и първият от серията разговори, които ще организира Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца и фондация „Докосни щастието” , които ще бъдат посветени на гинекологичното здраве на жените в различни възрасти. „ С радост се включваме в инициативата, организирана от създателката на фондация „Докосни щастието” Теодора Игнатова”, каза при откриването на срещата директорът на РБ „Христо Ботев” Силвия Врачовска.
„Превенцията при жените в различни възрасти” бе тема, с която се откри информационната кампания, а присъстващите дами имаха вазможността да задат десетки въпроси на д-р Куцюруба. Международният авторитет в областта на гинекологията и мастология  даде изключително изчерпателни отговори, съвети и насоки по темите за превенция от заболявания, инфекции и вируси.

Серия от въпроси имаше и за ваксината против човешкия папилома вирус. Д-р Куцюруба уточни, че това е ваксина, която освен на младите момичета трябва да бъде поставяна и на всички момчета, за да не се допуска разпространяването на вируса. Тя напомни, че добрата информираност по въпросите на превенцията са първата и най-важна стъпка към доброто здраве.

Присъстващите дами успяха да си запишат и първите часове за прегледи в новооткрития кабинет, в които ще консултира д-р Дионисиа  Куцюруба. Кабинетът е създаден от фондация „Докосни щастието”, която поема и по-голямата тежест от цената на прегледите.





Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...